Po rozhodnutí súdu sa bude o post primátora uchádzať aj A. Vaško

19.10.2010 Bardejov

Bardejov 19. októbra (TASR) – Miestna volebná komisia v Bardejove (MsVK) po rozhodnutí súdu dnes zaregistrovala Antona Vaška ako kandidáta na primátora mesta. TASR to potvrdila predsedníčka MsVK Mária Vaňková.
Kandidačné listiny v stanovenom termíne odovzdali traja kandidáti na funkciu primátora. Jedným z nich bol i Vaško, ktorý sa mienil o hlasy voličov uchádzať ako nezávislý. V tejto súvislosti doručil i petíciu s podpismi občanov, ktorí súhlasili s jeho kandidatúrou.
V petičných hárkoch občania pri svojich menách neuviedli celý názov obce, ale iba skratku \"BJ\". Vaňková uviedla, že na základe metodických pokynov, ktorými sa riadia volebné komisie, to považovali za pochybenie. Tieto podpisy odpočítali od celkového počtu, čím nebolo dosiahnuté predpísané množstvo, a preto členovia komisie jednomyseľne rozhodli, že kandidáta nezaregistrujú. Ten sa po rozhodnutí komisie obrátil na súd.
\"V pondelok (18.10. ) nám bolo doručené uznesenie Okresného súdu v Bardejove s rozhodnutím, že registruje kandidáta A. Vaška pre voľby primátora mesta Bardejov. Volebná komisia sa zišla a v predpísanej lehote do 24 hodín od doručenia verdiktu rozhodnutie súdu vykonala, \" konštatovala Vaňková.
Dodala, že podobné rozhodnutie súdu dostali aj v prípade nezávislého kandidáta na poslanca mestského zastupiteľstva Svetoslava Vaška, ktorého dnes zaregistrovali tiež.
V nadchádzajúcich komunálnych voľbách sa budú o post primátora Bardejova uchádzať traja kandidáti. Prvým je súčasný primátor mesta Boris Hanuščák (Smer-SD), ktorého okrem materskej strany podporujú aj ĽS-HZDS, SNS, HZD, KSS, Združenie robotníkov Slovenska a Úsvit. Kandidátom koalície KDH, SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd je riaditeľ základnej školy Martin Šmilňák, ktorý nie je členom politickej strany. Ako tretí vstúpi do volebného súboja nezávislý kandidát Anton Vaško.
V prípade volieb do mestského zastupiteľstva komisia zaregistrovala spolu 79 kandidátov na poslancov.
 

Vyberte región